Ájurvédikus főzőtanfolyam indul Jyotsna Sharma vezetésével Budapesten és Debrecenben

„Alkalmazzunk megfelelő étrendet, ha a gyógyszer nem segít!
Ha megfelelő az étrend, gyógyszerre nincs szükség!”

A Maharishi Ájurvéda egyénre szabott komplex terápia meghatározó része a megfelelő táplálkozás, mely helyesen kialakítva alapjaiban erősíti meg a szervezet természetes tisztító és gyógyító folyamatait.

A főzőtanfolyam Budapesten teljes formájában 3 napos és 3 külön alkalomból áll. Egy alkalom az adott napon meghirdetett időszakot jelenti. Lehetőség van egy és több alkalmon is részt venni, illetve a teljes főzőtanfolyamon 3 napon át.

A főzőtanfolyam helyszíne és ideje Budapesten:
október 18., 16.30- 18.30. óráig.
október 19., 17.00 -20.30. óráig
október 25., 16.30- 18.30. óráig.
Kitchen Factory Konyhastúdió
1124 Budapest, Fürj utca 2.

Debrecenben 1 napos tanfolyamot tartunk, melynek ideje:
október 16., 16.00-19.30. óráig.;
A tanfolyam részletei:
A főzőtanfolyam tolmács közreműködésével zajlik. A létszám 10-15 fő között limitált, így lehetőség van az „együttfőzésre” is.  A főzőtanfolyamon az ételek elkészítése után a vacsorát a résztvevők természetesen közösen fogyasztják el. A receptet megkapják a résztvevők.

A főzőtanfolyam díja:
9900Ft /fő / alkalom
A teljes főzőtanfolyamon való részvétel esetén a tanfolyam díja (3 napra):
25 000 Ft/fő/ 3 nap

A tanfolyam programja:
A főzőtanfolyamon speciális vegetáriánus, ún. „szattvikus” ájurvédikus ételek készülnek – minden alkalommal más és más indiai finomságok. A napi program egy leves, egy főétel és egy desszert elkészítésből áll.

A tanfolyam során bemutatásra kerül az elkészítendő ételek eredete, története is, valamint a speciális, gyógyító hatású ételekről külön is lesz szó. A dósák és az ételek közötti összefüggésekkel kapcsolatosan felmerülő kérdésekre a résztvevők helyszínen választ kapnak.
A főzőtanfolyam program terve a következő:
ÉTELEK / TERVEZETT MENETREND (Budapest)

 

  Napok Ájurvédikus Levesek Főételek Desszertek
1. Nap

Okt. 18.

Sárgarépás Gyömbéres Leves Tridósa

Khichdi

Rizs Puding és Kheeranand
2. Nap

Okt. 19.

Csicseriborsós Méregtelenítő Leves Tridósa

Daal

Rabri
3. Nap

Okt. 25.

Tridósa Zöldségleves Zöldséges Daliya/Kása Édes Lassi , Srikhand

 

1. NAP

1.      Gyömbéres sárgarépaleves: A gyömbéres sárgarépaleves tisztító hatású, a sárgarépa magas antioxidáns tartalma révén rendkívül egészséges, segíti a máj működését, méregtelenít és tisztítja a vért.
2.      Tridósa khicsdi: Csicseriborsóval és rizzsel készül, melyek kifejezetten tápláló tulajdonsággal rendelkeznek.  Nagyon fontos tápanyagokat, rostokat, antioxidánsokat, fehérjéket, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Ez a recept egytál ételként is fogyasztható és támogatja a szervezet gyógyító folyamatait.
3.      Rizspuding: Kálciumban gazdag édesség. Ez az egyik legfontosabb étel Indiában, szintén gazdag létfontosságú tápanyagokban.

Plusz menü:

 1. Vegyes zöldséges Curry
 2. Chapati – indiai kenyér
 3. Ájurvédikus rizs
 4. Almás datolya édesség

2. NAP

1.      Méregtelenítő csicseriborsó leves: A csicseriborsó mint tridósa típusú étel segít helyreállítani a test egyensúlytalanságait. Könnyű, egészséges és méregtelenítő hatású.
2.      Tridósa dál: Ez a  dál a nap folyamán egyszer fogyasztható. Segít harmonizálni a prakritit – testünk természetes egyensúlyi állapotát, különösen az emésztő rendszerre hat kedvezően. Rendkívül gazdag a szervezet számára szükséges vitaminokban és ásványi anyagokban.
3.      Tejes rabri:  Tejjel készülő édesség, bőséges kálciumforrás.

Plusz menü:

 1. Vegyes zöldséges Curry
 2. Chapati – indiai kenyér
 3. Ájurvédikus rizs
 4. Almás datolya édesség

3. NAP

1.      Tridósa zöldségleves:  A zöldséglevesek magas tápértékű ételek, melyek nagy mennyiségben tartalmaznak vitaminokat és ásványi anyagokat viszonylag alacsony kalóriatartalom mellett. A tridósa zöldségleves mindhárom dósára kiegyensúlyozóan hat.
2.      Dalija (zöldséges kása): Búzadarából készül, energiadús és nagy mennyiségben tartalmaz természetes tápanyagokat, könnyen emészthető és bármilyen testtípus esetén fogyasztható.
3.      Lasszi és srikhand:  Az édes lasszi rendkívúl finom, frissítő hatású ital, mely joghurtból készül. A joghurt még a tejnél is gazdagabb tápanyagokban.

Plusz menü:

 1. Vegyes zöldséges Curry
 2. Chapati – indiai kenyér
 3. Ájurvédikus rizs
 4. Almás datolya édesség

További információ és jelentkezés e-mailben:
info@maharishiajurveda.com
A jelentkezőknek visszaigazoló e-mailt küldünk a foglalásról és a fizetési paraméterekről.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Jó egészséget kívánva,
üdvözlettel:

Dr. Tarsoly Julianna
Maharishi Ájurvéda